Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

eBooks van Jeroen van der Veen

eBooks Jeroen van der Veen Susan Spekschoor

Inmiddels staan er ontzettend veel boeken in de iBookstore. Ook voor kinderen zijn er genoeg boeken te vinden. Deze keer wil ik jullie meer vertellen over de ebooks van Jeroen van der Veen. Jeroen is leerkracht, ICT-er en projectleider O4NT op basisschool De Uitvinding in Enschede. Hij kwam op het idee om deze ebooks te gaan schrijven omdat er zoveel dingen aan kinderen opgelegd worden, zonder dat ze weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Zo is het ooit begonnen en inmiddels heeft Jeroen een prachtige collectie boeken uitgebracht. Ze zijn onder te verdelen in drie categoriën: sociaal emotioneel, begrijpend luisteren en beginnende lezers.

Sociaal emotioneel: acht boeken met als onderwerp bang zijn, problemen leren op te lossen, gevolgen van liegen, verschillen tussen mensen, leren samenwerken, wel of niet de beste willen zijn, afspraken maken en wat kan er gebeuren als je niet opruimt.
Begrijpend luisteren: kinderen krijgen verschillende vragen die ze moeten beantwoorden. Deze vragen zijn gemaakt om begrijpend luisteren bij het kind te bevorderen. Het kind kan het volledige boek zelfstandig beluisteren en de vragen zelfstandig beantwoorden.
Beginnende lezers: boekjes die passen bij het leesonderwijs van het kind. Bij ieder boek staat aangegeven wanneer het kind dit boek zou kunnen lezen. Aansluitend zitten er leuke activiteiten in het boek om samen met het kind te spelen.
Ik vind het een prachtige serie boeken, waarbij goed over de inhoud nagedacht is. Deze boeken zijn niet alleen thuis te gebruiken, maar ook zeker in het onderwijs. Tip: sluit de Pad aan op het digibord en laat zo meer kinderen genieten van een boek. De boeken zijn kleurrijk, kindvriendelijk, geschikt voor iPad en Mac. En ook niet geheel onbelangrijk: betaalbaar en vier zijn er zelfs gratis! Ik heb zijn boeken voor je op een rij gezet. De boeken die na dit blog in de iBookstore uitkomen, worden geplaatst op de yurls eBooks. Veel leesplezier!

Klik op de afbeeldingen om het boek in de iBookstore te bekijken.

Sociaal emotioneel

De bange neushoorn Susan Spekschoor De boze kip Susan Spekschoor De liegende haai Susan Spekschoor

De verdrietige olifant Susan Spekschoor Samenwerken op de noordpool Susan Spekschoor De zebra die denkt dat hij de beste is Susan Spekschoor

Het zeepaardje wil spelen Susan Spekschoor Opgeruimd staat netjes Susan Spekschoor

Begrijpend luisteren

De zware storm Susan Spekschoor Donny spaart Susan Spekschoor Ollie is ziek Susan Soekschoor

Lezen groep 3

de reus pakt de bal Susan Spekschoor ik maak een pop Susan Spekschoor ik mis een oog Susan Spekschoor

ik zoek een hut Susan Spekschoor vis en roos Susan Spekschoor

Op zoek naar meer ebooks? Hier heb ik ze per schrijver, AVI, thema’s en onderwerpen voor je verzameld. Kijk ook eens op deze site bij de pagina ‘Nieuwe ebooks’ en ‘Tijdelijk gratis/afgeprijsde ebooks’.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail