Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Apps van Heutink-Educo, deel 1

Apps van heutink-educo deel 1 Susan Spekschoor

 

Een tijd terug heb ik een review geschreven over de app Zoek en Tel, van Heutink-Educo. Deze app is voor veel kinderen (en leerkrachten) herkenbaar omdat er ook ontwikkelingsmateriaal beschikbaar van is. De afgelopen tijd zijn er meer educatieve apps ontwikkeld en te vinden in de App Store. Ze zijn eenvoudig in gebruik en geschikt voor peuters en kleuters. Deze apps leren kinderen zelfstanding te oefenen, goed te kijken, na te denken en het resultaat te controleren. Door deze app te spelen, worden ook het concentratievermogen en de fijne motoriek gestimuleerd. De volgende apps zijn inmiddels verkrijgbaar in de App Store:

Luisterlotto Susan Spekschoor

Luisterlotto
Leer spelenderwijs geluiden herkennen met “Luisterlotto”. Deze app laat heldere geluiden horen en kinderen plaatsen het passende beeldkaartje in de standaard. Een vrolijk dansend Edje beloont je als je het goed hebt gedaan!
Geschikt voor iPad – € 1,99

Figurogram Susan Spekschoor

Figurogram
Leer spelenderwijs werken met kleur en vorm met “Figurogram”. Deze app bevat 3 verschillende vormen in 4 verschillende kleuren waarmee de opdrachtkaarten kunnen worden nagemaakt. De app bevat 3 verschillende spelniveaus en leert kinderen zelfstanding te oefenen, goed te kijken, figuren te vormen en het resultaat te controleren.
Geschikt voor iPad – € 1,79

Wat hoort er niet bij Susan Spekschoor

Wat hoort er niet bij
Deze app laat steeds vier afbeeldingen zien waarvan één er niet bij hoort. Kies welke afbeelding dat is en een vrolijk dansend Edje beloont je als je het goed hebt gedaan.
Geschikt voor iPad – € 1,99

Zoek de vorm Susan Spekschoor

Zoek de vorm
Deze app bevat vele oefeningen op 3 niveaus. Bij niveau 1 worden vormen gezocht die verwerkt zijn in tekeningen. Bij niveau 2 komen er verstopte letters en cijfers bij. Bij niveau 3 gaat het om meer ingewikkelde vormen en wordt er van twee delen één geheel gemaakt. Als de opdracht goed gemaakt is, word je beloond met een vrolijk dansend Edje!
Geschikt voor iPad – € 1,99

Combino Susan Spekschoor

Combino
Leer spelenderwijs om afbeeldingen compleet te maken met “Combino”. Maak de afbeeldingen op de opdrachtkaarten compleet met de bijbehorende transparante beeldkaartjes. Als je de opdracht goed hebt gemaakt, word je beloond met een vrolijk dansend Edje!
Geschikt voor iPad – € 2,99

Find and count Susan Spekschoor

Find and Count
Een Engelse app waarbij kinderen spelenderwijs leren tellen tot en met 10. Met prachtige en kleurrijke illustraties.
Geschikt voor iPad – € 2,99

Deze blog is geschreven vanuit een samenwerking met Heutink-Educo.
Voor meer informatie, zie de disclaimer van mijn site.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail