Susan Spekschoor
Apps en Ebooks voor kinderen
 

www.susanspekschoor.nl is geoptimaliseerd
voor tablets in 'landscape' stand

Appbundels

Appbundels Susan Spekschoor

Wellicht heb je het al voorbij zien komen: appbundels. Sinds deze week zijn een aantal apps ook als bundel te koop in de App Store. Naar verwachting worden dat er meer in de toekomst. Appmakers bepalen zelf hoe hun bundel eruit komt te zien. Als bundel ben je meestal voordeliger uit. Maar hoe werkt dat nu precies?
Een bundel bevat twee of meer apps. Over een bundel krijg je korting. De korting verschilt per bundel en per appmaker. Heb je alle apps uit de bundel nog niet? Dan betaal je de volledige bundelprijs.
Maar wat als je ooit al één van deze apps gedownload hebt? De prijs, waar je de app toen voor aangeschaft hebt, wordt van de bundel afgehaald. Dus uiteindelijk heb je nog steeds voordeel. Maar het kan ook zijn dat je de volledige bundelprijs moet betalen terwijl je eerder al één of meerdere apps gedownload hebt. Apple kan precies zien wanneer jij een app voor welke prijs gedownload hebt. Maar kan ook zien of dat was op het moment dat de app een dag tijdelijk gratis was of wanneer je de app verkregen hebt met een promocode. In de laatste twee situaties heeft er geen aankoop plaats gevonden. Daarom moet je ze via de appbundel (nog een keer) kopen. In dit geval is er dus nauwelijks voordeel. Let hier goed op.
En als je geluk hebt dan vind je een bundel waarbij je de app gratis kunt downloaden: van de drie apps heb je er twee al gekocht, deze gaan van de bundelprijs af. Dan kan het zijn dat het bedrag op € 0,00 komt te staan. Die derde app kun je dan gratis downloaden!
Doe er je voordeel mee, maar kijk goed of het werkelijk in jouw voordeel is en of je apps niet dubbel aan gaat schaffen.

Bijvoorbeeld:

Appbundels Susan Spekschoor

Van deze bundel heb ik nog geen apps aangeschaft. Ik kan zien dat de bundel vier apps bevat. De losse prijzen staan er onder. Zou ik ze los aanschaffen dan kost me dat in totaal € 11,66. Koop ik ze in een bundel dan betaal ik € 7,99. Dit is dus een voordeel van € 3,67. In principe heb je dan de app ‘Zoekspel Gonnie en vriendjes’ gratis.

Appbundels Susan Spekschoor

Wanneer ik deze vier apps van Toca Boca niet gekocht zou hebben, betaal ik € 5,99 voor de complete bundel. Wanneer ik ze los zou kopen had mij dat € 10,76 gekost. Ik betaal met de bundel dus bijna de helft! Maar omdat ik er twee ooit met een korting heb gekocht (ze waren toen afgeprijsd voor € 0,89), gaat er € 1,78 van de bundelprijs af. Nu betaal ik nog € 4,21 voor de andere twee apps. Uiteindelijk is dit dan nog een voordeel van € 1,17.

Op zoek naar appbundels? Hier heb ik een groot aantal verzameld.

FacebooktwitterpinterestlinkedinmailFacebooktwitterpinterestlinkedinmail